„ТРИ“ ЛАНСИРАШЕ АПЛИКАЦИЈА ЗА Е-КНИГИ ВО ПЕРИОДОТ НА ИЗОЛАЦИЈА

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Во периодот на изолација поради ширењето на коронавирусот, издавачкиот центар „Три“ ја стави во функција својата специјализирана апликација за читање електронски книги Книга.мк, изработена со поддршка на Фондот за иновации и технолошки развој.

„Книга.мк е мобилна апликација достапна за ИОС и Андроид корисници која овозможува пристап до голема база на електронски книги, изданија на ‘Три’ и ‘Паблишер’. Во промотивниот период се издвоени 20 бесплатни ексклузивни изданија од нашата продукција, меѓу кои Венко Андоновски, Винка Саздова, Коста Петров и Ана Јовковска“, вели издавачот.

Книги од преводни изданија ќе бидат достапни за сите што ќе ја симнат апликацијата Книга.мк од App Store и Google Play.