ВО СКОПЈЕ СЕ ОДРЖА ПРВИОТ ТУРНИР ОД РЕГИОНАЛНАТА ЛИГА ВО БИЛЈАРД

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Скопје беше домаќин на првиот турнир од новоформираната регионална лига во билјард, на кој славеше Лабинот Маркај од Косово. Во финалето, тој со 9:4 го совлада Дејан Сипковски, првиот македонски државен првак во овој спорт.

На турнирот настапија 76 играчи, од кои 30 од Македонија. Покрај Маркај и Сипковски, до полуфиналето стигнаа и Едмонд Заја од Албанија и Дејан Станковиќ од Србија.

Балканската лига ќе се игра во две дивизии (северна и јужна), а на крајот ќе има завршен мастерс турнир. Следните два турнира ќе се играат во Солун и Петрич.