ИЗЛОЖБАТА „ФЕМИНА 8“ И ПРОЕКЦИЈА НА КРАТКИ ФИЛМОВИ НА 28 ЈУНИ ВО СКОПЈЕ

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

В петок (28 јуни) од 20 часот, во Кинотеката ќе се одржи изложбата „Фемина 8“, кураторски проект на Јана Манева-Чупоска во рамките на програмските активности на ДЛУМ. Проектот обединува повеќе ликовни стилови, знаци и пораки.

Ќе се прикажат и 13 кратки видеоарт филмови на македонски и странски уметници.

На изложбата „Фемина“ досега учествувале над сто домашни и странски уметници. Овој проект ги следи жената како субјект/објект и нејзината улога во повеќе сегменти.