„ЕГЗИТ“ СЕПАК НЕМА ДА СЕ ОДРЖИ ОВАА ГОДИНА

Нови Сад, (Н1)

Најголемиот музички фестивал во регионот „Егзит“, сепак, нема да се одржи оваа година, откако првично беше префрлен од јули во август.

„Имајќи предвид дека епидемиолошката ситуација во земјата во меѓувреме не се подобри, а здравјето и безбедноста на сите учесници на фестивалот ни се на прво место, ве известуваме дека 20. издание на ‘Егзит‘ дефинитивно нема да се одржи од 13 до 16 август на Петроварадинската тврдина“, соопштија организаторите.

Српската влада во мај донесе одлука за поместување, а не за целосно откажување на годинашниот „Егзит“, но на еден месец до неговиот почеток, во Србија повторно се зголемува бројот на заразени со коронавирус и на сила е забраната за големи јавни собири.

Организаторите кажаа дека до крајот на месецот ќе ги објават датумите за „Егзит 2021“.