СЕДМО ИЗДАНИЕ НА „ВИОЛИН ФЕСТ“ ВЕЧЕРВА ВО ФИЛХАРМОНИЈАТА

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Вечерва од 20 часот, во Камерната сала на Филхармонијата по седми пат ќе се одржи концертот на млади виолинисти, „Виолин фест“. Проектот го организира Владимир Костов, концерт-мајстор на Филхармонијата, со поддршка од Министерството за култура.

На концертот ќе настапат 11 млади виолинисти од Македонија, Србија и Косово, придружувани од пијанистката Марија Вршкова.

„Несекојдневниот концерт има за цел да овозможи младите виолинисти да музицираат надвор од своите училишта и да уживаат во она што го постигнале со досегашната работа“, вели Костов.

Влезот е слободен.