ТОНИ ХОЛИДЕЈ И СВИТ МАРТА ВЕЧЕРВА ГО ЗАОКРУЖУВААТ ТРЕТИОТ КОТОН БЛУЗ ФЕСТИВАЛ

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Втората вечер од третото издание на Котон блуз фестивал ќе се одржи вечерва во Кинотеката, а програмата почнува во 19 часот.

Котон блуз фестивал оваа година го промени форматот, па е поделен во два дела. И додека првата вечер беше посветена на домашната блуз сцена, за денеска се најавени реномирани гости од странство.

Специјално од САД допатува пејачот и хармоникаш Тони Холидеј, кој ќе биде придружуван од домашни блузери, додека Марта Суње ќе настапи во тандем со гитаристот Џони Биг Стоун. Попозната како Свит Марта, Суње е една од ретките блузерки во Шпанија која свири усна хармоника.

Организатор на фестивалот е екипата од „Блуз фамилија“, која го почна среде пандемијата во 2020.