„ПАЛЈАЧИ“ СО ДОМАШНИ СОЛИСТИ НА 7 ФЕВРУАРИ ВО ОПЕРАТА

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Утре (7 февруари) од 20 часот, во Националната опера и балет ќе се изведе операта „Палјачи“ од италијанскиот композитор Руџеро Леонкавало, која се смета за една од најдраматичните светски опери.

Ќе диригира Бисера Чадловска, режисер е Дејан Прошев, сценографијата е на Илина Ангеловска, костимите на Никола Булески, концерт-мајстор е Јане Бакевски, а хор-мајстори Ѓурѓица Дашиќ и Јасмина Ѓорѓеска.

Настапува домашна солистичка екипа. Во улогата на Канио/Палјачо ќе настапи Зоран Сотиров, во улогата на Неда е Дешира Амети Крлиу, а во останатите улоги се Марјан Јованоски, Драган Ампов и Дејан Стоев.