ПРЕМИЕРА НА ПРЕТСТАВАТА „ПОТКРОВЈЕ“ ОД АЛЕКСАНДАР ИВАНОВСКИ ВО МНТ

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Денеска (9 декември) од 20 часот, на малата сцена во Македонскиот народен театар ќе се изведе премиерата на претставата „Поткровје“, според „Цената“ на Артур Милер, а во режија на Александар Ивановски.

За „Поткровје“ се вели дека е претстава која ги истражува цената на одлуките, одговорноста која ја имаме кон себе и кон семејството и вината со која живееме поради изборите што сме ги направиле. Во претставата играат Томислав Давидовски, Елена Кузманов, Горан Ников и Хари Михајловски. Сценограф е Ненад Тонкин, а плакатот го дизајнираше Тео К. Атанасовски. Преводот го направи Марио Стојаноски.

Следната изведба ќе биде во јануари следната година.