НАЈТЕНКАТА КУЌА ВО ЛОНДОН СЕ ПРОДАВА ЗА 1,1 МИЛИОН ЕВРА

Лондон, (АФП)
A pedestrian passes the front of what is dubbed 'London's thinnest house' (painted blue) in west London on February 5, 2021. - Wedged neatly between a doctor's surgery and a shuttered hairdressing salon, the five floor house in Shepherds Bush is just 5ft 6ins (1.6 metres) at its narrowest point and is currently on the market for £950,000 ($1,300,000, 1,100,000 euros). The unusual property, originally a Victorian hat shop with storage for merchandise and living quarters on its upper floors, was built sometime in the late 19th or early 20th century. (Photo by Tolga Akmen / AFP) (Photo by TOLGA AKMEN/AFP via Getty Images)

Вметната меѓу лекарска ординација и фризерски салон, најтенката куќа во Лондон лесно може да се промаши.

Иако има само 1,6 метри во својата најтесна точка, петкатната куќа во западниот дел на градот моментално се продава за 1,1 милион евра. Необичната куќа, која оригинално имала продавница за викторијански шапки во приземјето, била изградена некаде на преминот од 19. во 20. век.

„Куќата вреди за тие пари зашто е уникатен дел од лондонската историја. Таа е дел од магијата на Лондон. Нема други вакви куќи во Лондон“, вели Дејвид Мајерс од агенцијата за недвижнини која ја продава куќата.

Таа доаѓа со градина одзади, која е нешто поширока, 4,8 метри.