ПРОЦЕНЕТ НА 10.000, АВТОПОРТРЕТ НА КУРТ КОБЕЈН СЕ ПРОДАДЕ ЗА 281.000 ДОЛАРИ

Лос Анџелес, (НМЕ)
A signed self portrait drawing by Nirvana's Kurt Cobain is seen at the preview of Julien's Auctions 'Music Icons' in Beverly Hills, California on June 7, 2021. - The drawing are among 1000 items from Bob Dylan's 'Lay Lady Lay' Handwritten Lyrics to Prince's 1994 Commissioned Blue Cloud Electric Guitar for auction June 11, 12 and 13, 2021. (Photo by VALERIE MACON / AFP) (Photo by VALERIE MACON/AFP via Getty Images)

Автопортрет нацртан од Курт Кобејн во 1992 се продаде на аукција за 281.000 долари.

Фронтменот на „Нирвана“ на карикатурата е прикажан како свири гитара, придружено со зборовите „Не знам да свирам и баш ми е гајле“.

Цртежот е насликан за време на гостувањето на „Нирвана“ во Сингапур, на промоцијата на албумот „Nevermind“ и првично бил подарок за фотографот Жак Чонг, кој го дружел Кобејн во тој период.

Делото се продаде преку аукциската куќа „Џулиенс“, а првичната цена беше 10.000 долари.