ЗЛАТКО ЃЕЛЕСКИ ЈА ПРОМОВИРА ТРЕТАТА ЗБИРКА ХОРОР РАСКАЗИ „ПОНОР“

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

„Понор“, третата збирка раскази на Златко Ѓелески, ќе биде промовирана вечерва во 19 часот во Џебното кино на Младински културен центар во Скопје. Книгата е дел од едицијата „Наше маало“ на издавачката куќа „Бегемот“.

Книгата се состои од 23 фантастични раскази, сместени во градот Понор.

„Понор не е видлив со голо око, тој е таен град кој се крие на опачината на реалноста, до кого читателите можат да дојдат со помош на нивната имагинација. Во збирката, читателот е патник низ крвотокот на Понор и се запознава со мали ликови способни за големи нешта. Понор е негатив на Скопје кое никогаш не постоело, град од некое друго вчера и денешно утре, до кое не смее да дојде“, се вели во најавата на промоцијата.

Писател, филмски критичар и радиоводител, Ѓелески е еден од ретките автори на хорор литературата во Македонија и „Понор“ е негова трета книга за период од шест години.