„КРАЛОТ ЛАВ“ ЗАРАБОТИ МИЛИЈАРДА ДОЛАРИ ЗА САМО ТРИ НЕДЕЛИ

Лос Анџелес, (Би-Би-Си)
THE LION KING - Featuring the voices of James Earl Jones as Mufasa, and JD McCrary as Young Simba, Disney???s ???The Lion King??? is directed by Jon Favreau. In theaters July 29, 2019. ?? 2019 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

„Кралот лав“ стана четврти филм на „Дизни“ оваа година кој заработил една милијарда долари на светските киноблагајни. Фотореалистичниот римејк на класиката од 1994 година ја достигна оваа граница за само три недели.

Филмот во кој гласови позајмуваат ѕвезди како Доналд Гловер и Бијонсе на тој начин им се придружи на „Одмаздници: завршница“, „Капетенка Марвел“ и „Аладин“. Тој исто така засега е петти најголем филм на годината.

Во Северна Америка, „Кралот лав“ заработи 361 милион долари, а во остатокот од светот 638 милиони и овие суми несомнено ќе продолжат да растат.