ЕЈЧ-БИ-О СНИМИ СЕРИЈА ЗА ЧЕРНОБИЛ

Лос Анџелес, (Индиваер)

Ејч-Би-О објави трејлер за новата ТВ-серија од пет епизоди „Чернобил“, за несреќата во нуклеарната станица во 1986. Серијата е базирана на причините и последиците за несреќата.

Џаред Харис го глуми Валериј Легасов, вистински лик, кој имал за задача да ги определи причините за несреќата. Ликови кои се борат со психички и физички потепкотии играат и: Стелан Скарсард, Емили Вотсон, Пол Ритер, Џеси Бакли и Адријан Полинс. Режисер на сите пет епиздо Џоан Ренк, кој претходно работел на ТВ-сериите на Санденс, „Црните Пантери“ и на две епизоди од серијата на Нетфликс, „Бладлајн“.

Премиерата ќе биде на 6 мај.