ЗООЛОШКАТА ВО СКОПЈЕ И КИНАТА ЗАТВОРЕНИ НА ДВЕ НЕДЕЛИ

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Зоолошката градина во Скопје нема да прима посетители во наредните две недели, согласно препораките на Владата за превенција од ширењето на коронавирусот.

Од денеска се затворени сите училишта и факултети во земјата и се забранети јавни собири и настани со повеќе од 1.000 луѓе, но беше препорачано ова да важи и за помали собири.

Во таа насока, кината Милениум и Синеплекс ги откажа сите проекции во наредните 14 дена, а настани нема да има ни во Младински културен центар.