ДИНО ИМЕРИ ВО МКЦ ГО ПРОМОВИРА ПРВИОТ АВТОРСКИ АЛБУМ „РЕФЛЕКСИИ“

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Вечерва од 20 часот, во Младински културен центар (МКЦ) ќе се одржи концертна промоција на албумот „Рефлексии“ од Дино Имери. Триесетгодишниот Имери веќе важи за еден од водечките и врвни пијанисти, кој често настапува со Филхармонијата и е гостин на странски реномирани куќи.

„Преку ова издание за ‘ПМГЏЕЗ’ сведочиме на неговата трансформација од фантастичен изведувач во извонредно потентен композитор. ‘Рефлексии’ е негово прво авторско дело, кое плени со своите кротка флуидност и паметна убавина“, најавува МКЦ.

Бројот на посетители е намален, а носењето маска е задолжително за време на целиот настан.