КОНЦЕРТ СО НОВИ ПЕСНИ НА „ТЕМПЕРА“ ВО „СТАНИЦА 26“

Скопје, (СМАРТ.СДК.МК)

Македонската група „Темпера“ утре во 21 часот во ноќниот клуб „Станица 26“ ќе има концертна претпромоција на нивниот албум кој сѐ уште е во подготовка „Играј“.

Бендот го сочинуваат Мите Димовски на тапани, Ѓоле Максимовски на бас, Драган Гиновски на гитара и вокалистката Тања Тас.

„’Темпера’ создава музика полна со енергија и емоции. Песните се создаваат постепено со секој тон, збор, со секој риф, идеја. Тие се дефинираат, вообличуваат од нас како глината под прстите на вајарот. Звукот на нашата музика е рефлексија, сублимат на нашите личности, кои некако се поврзуваат низ неа, прават целина. Целина која е составена од нашата експресија, збир на нашите искуства, интереси“, велат од бендот.

По „Тивка река“ и „Ѕвер“, на концертот ќе ја промовираат и песната „Не застанувај“.

„Првиот албум е карактеристичен по различноста на стиловите на песните. Такви се и песните кои ќе се најдат на вториот. Тивки сме како ‘Тивка река’, а енергични како ‘Ѕвер’. Сите се обоени со нашиот препознатлив звук“, велат музичарите.

Концертот го организира „3Гонга“.