ТАТКОТО НА ХИП ХОПОТ ГРЕНДМАСТЕР ФЛЕШ НА 26 ФЕВРУАРИ ВО СКОПЈЕ

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Грендмастер Флеш, еден од пионерите на хип хопот, ќе гостува во Скопје на 26 февруари, во рамките на својата турнеја, насловена „Хип хоп: луѓе, места и нешта“. Концертот ќе се одржи во клубот „Станица 26“ и со него ќе се одбележат 15 години постоење на „SureShotz Entertainment“.

Шеесет и едногодишниот Џозеф Садлер, како што е вистинското име на Грендмастер Флеш, ќе се претстави со двочасовен диџеј сет, со кој ќе ја проведе публиката низ четиридецениската историја на хип хопот.

Грендмастер Флеш и неговата група се првите хип хоп уметници кои биле примени во Рокенрол куќата на славните, во 2007 година. Садлер ја почнал кариерата во средината на 1970-ите, прво како диџеј, за потоа да ја оформи својата група, прво трио, а потоа петчлен состав, која ги измислила термините хип хоп и Ем-Си. Тој, исто така, е заслужен за воведувањето на некои иновативни диџеј техники.

Влезниците ќе бидат пуштени во продажба на 21 јануари, по почетна цена од 600 денари, а потоа ќе бидат 800 и 1.000 денари.