ТЕАТАРОТ МАРИНСКИ ПОСТАВИ БАЛЕТ СО ДВИЖЕЊАТА НА МИК ЏЕГЕР, ВО КОРЕОГРАФИЈА НА НЕГОВАТА ДЕВОЈКА

Санкт Петербург, (Русија)

Славниот руски театар Марински во Санкт Петербург постави балетска претстава со музиката на „Ролинг стоунс“, во кореографија на девојката на Мик Џегер, американската балерина Мелани Хамрик. Осумминутното балетско парче е насловено „Црвена врата“, а е инспирирано од познатите движења на Џегер.

Хамрик во претставата искористи некои од најголемите хитови на „Ролинг стоунс“, а Џегер (75) ѝ помогнал во изборот на музика.

„Се обидов да го пренесам тоа чувство на љубов и танц, како и неговото уживање кога е на сцена. Тој има уникатен стил на движење, некој вид на слободно движење, па се обидов да ја зграпчам суштината на тоа“, вели Хамрик.

„Беше импресивно. Интересно е да се видат песните кои сите ги знаеме на ваков начин. Кореографијата е оригинална и мислам дека сѐ беше одлично“, изјави танчарот Николас Мекеј.