ОД ДЕНЕСКА ЧЕТИРИ ФИЛМСКИ ВЕЧЕРИ ВО ДВОРОТ НА КИНОТЕКАТА

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Од денеска до 13 јули, во дворот на Кинотеката ќе се прикажат четири современи филма од годинашниот Европски филмски предизвик. Прв на програмата е „Господ постои, името ѝ е Петрунија“ на македонската режисерка Теона Стругар Митевска, вечерва од 21 часот.

Кинотеката вели дека според актуелниот протокол за организирање јавни настани, ги воведува следниве правила: дезинфекција на рацете при влез во дворот и објектот, носење маска или заштита преку устата и носот, одржување дистанца додека се следи проекцијата, пушењето за време на проекција е непожелно и забрането е внесување пијалаци (алкохолни и безалкохолни).

Билетот чини 100 денари, а со него посетителите добиваат и освежителен пијалак.