„МЕТАЛИКА“ ВО МАЈ СЕ ВРАЌА ВО ЕВРОПА СО СТАДИОНСКА ТУРНЕЈА

Сан Франциско, (Ролинг стоун)

„Металика“ се враќа во Европа во мај наредната година.

Хеви метал гигантите ја објавија програмата од најавената стадионска турнеја во Европа и таа ќе опфати 25 градови во 20 држави. Романија е единствената држава на Балканот што Џејмс Хетфилд и друштвото ќе ја посетат овојпат.

Првата станица на тримесечната турнеја ќе биде Лисабон на 1 мај, а ќе финишира во германскиот град Манхајм на 25 август. Во меѓувреме, меѓу другите, ќе можат да се видат во Барселона, Милано, Париз, Келн, Брисел, Лондон, Берлин, Виена и Минхен.

Специјални гости на турнејата ќе биде шведскиот бенд „Гоуст“.

„Металика“ е на турнеја веќе две години, што минатата година донесе приход од 152,8 милиони долари. Тие веќе свиреа во Европа, но само во затворено.